Wednesday, February 2, 2011

cantik kan ayu raudhah ni..

orang lain dah lama citer pasal majlis kahwin ayu raudhah-zaquan adha, aku je yang baru nak sentuh sikit sikit.. biasela, aku kan tak suka buat apa yang orang lain sebok dok buat.. :p

cantik sangat ayu raudhah ni.. personally, aku rasa dia lagi cantik daripada rozita che wan.. bagi aku la.. walaupun rozita tu physically lebih tinggi, lebih fit, lebih cun, muka perfect, gigi cantik.. semua lah.. tapi ayu raudhah tetap lebih cantik pada aku.. maybe sebab kalau dia bergambar nampak lebih rileks kot, compared to rozita ni, selalu nak kontrol cun, stail masing masing kot.. ikut selesa la kan.. 

masa ayu kahwin bebaru ni, aku tak pay attention sangat kat baju ke pelamin ke bunga pegang ke..aku memang tak particular sangat pasal tu..asal cantik sudah.. macam masa aku kahwin dulu la..mana nak request sangat bunga macam ni macam tu, pelamin nak macamni taknak macamtu.. apa yang aku pilih, asalkan cantik, cukup.. hehe.. 

tapi aku paling detail kalau pasal mekap.. kalau baju cantik, pelamin cantik, photographer terbaek, tapi mekap kahwin tak cantik, rugi lah.. so sebabtu masa kat butik pengantin dulu, aku lebih lama mengadap album gambar testimonial mekap pengantin daripada membelek gambar contoh contoh pelamin atau pun baju baju pengantin yang cantik cantik tu.. baju baju aku pilih sekali tengok je.. berkenan ambik (maklumlah dulu stail kahwin baju 4 pasang..lagipun dulu slim solid, main capai capai je baju takyah fitting segala :p), tapi part mekap, kalau tak cantik mekap dia, lebih rela aku hire orang lain.. nasib baik mekap dia cantik, alhamdulillah.. hehe

so gambar gambar ayu ni, aku berkenan sangat tengok mekap dia.. flawless.. kemas.. walaupun sarat dengan fakelashes..tapi yang paling penting, muka dia nampak berseri seri, naik seri pengantin walaupun hari hari berlakon pakai mekap.. cantik sungguh!! tabik spring kat makeup artist dia..


suka tengok shading muka dia..perfect!

eyeshadow cantik!

comel! nampak suci sangat ayu masa nikah ni..hehe




cantik sangat!! huwaaa..yang pompuan pun buleh cair tengok gambar dia ni.. kalau lelaki apetah lagi kan..
tak berkelip mata tengok gambar nih..hehe


gambar semua dari fb asmady ahmad.. 





haa...yang ni bukan ayu raudhah.. (ceh nak jugakkk tu.. :p) 
rasa jelita la sehari bila dapat jadi pengantin ni.. satu je yang aku tak berkenan time ni, mak andam tu cukur kening aku nipis sangat.. aku pulak tak komen ape ape, diam je orang buat ape pun.. jahil lagi time ni.. 


wahhh nak jadi pengantin lagi boleh? erk untuk bergambar jela.. huhu :p


12 comments:

~ As ~ said...

tp mekap nikah tu aku rasa blusher dia terang sgt..patut buat neutral2 gitu..(pendapat aku) ehe...

efa fairuz said...

hehe..maybe masa resepsi tu pun blusher terang gak tapi lighting cukup so nampak natural, yang masa nikah tu buat kat masjid maybe lighting tak cukup, nampak blusher terang sikit.. tapi kalau dia sapu blusher kaler peachy ke bronze ke sweet jugak kan..ehehe

Hana Faza-same person said...

memang wow lah mekap dia..telan air liur dibuatnya..huhu

efa fairuz said...

huhuhu..kan? cantik sangat..ayuraudhah pun dah memang cantik..tulapasal..

Zuran said...

aku suka body dia mantop!!ermmmbila la nak kurush balik huhuhu.....

Haa Fakihah said...

tp nape dia tak nampak seri eh kak? siyes takde seri. tgk rita rudaini muke lps kawen seri gile2.

afams-chan said...

Nak jadi pengantin byk kali pun takpe efa, sebab itu hak anda

Kira kalo ada peluang, why not ko n ur husband buat sesi photoshoot. Haa...time ni la bole jadi pengantin lagi sekali..then leh gak amik family photoshoot bersama anak-anak..

Mak bapak aku buat sbb time diorg dulu baju pengantin dah macam zmn skrg, byk cun2...so if ada peluang, buat jee..utk koleksi keluarga gak..hehehe..kenangan tu

afams-chan said...

error:

diorg dulu baju pengantin simple, x macam zmn skrg,

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

shantekkk!!
hrp² kekal bahagia sampai ke syurga la dorang yep.. =)

qaseh elyanas said...

shantek sbb byk yg sponsor hehehehe da folo awak da

Kancilbiru said...

eee memang dia cantik pun tapi KB rasa mekap dia macam tebal sangat ler..huhuhu

efa fairuz said...

[zuran] yeee body dia, especially 'sikembar' di atas tu.. hmmphhh... maveles! haha.. babe buleh je kurus, kena start exercise.. sikit sikit dulu, lama lama ok la.. cam aku skrg tgh gigih lompat skipping..tapi bi blk kampung, tinggal la skipping tu kejap.. abeh cuti kang sambung balek hehe

[kacik] ehh? takdek seri eh mu napok? aku tgk mcm ade.. hehe..tp rita rudaini tu mmg natural beauty..wuwu jeles

[afams] tula sebab aku gigih nak kuruskan badan ni..antara lainnye nak celebrate 5th year anniversary dgn buat outdoor photoshoot.. hehehe..hopefully menjadi la..

[leily] kann? doakan yang terbaik..nampak diorang mcm sepadan sangat sangat dah..

[qaseh elyanas] kan? artis biaselah ramai nak taja.. hehe tq follow..nnt kite lawat rumah awak blk..

[KB] wahh siap dah folo sini jugak.. hehe,.. mekap adik beradik che wan ni mmg selalu sangat dah tebal tebal..so bila nampak diorang mekap camni, rase macam dah stendet la.. kekeke